Örter

”Er föda skall vara er medicin, och er medicin skall vara er föda” - Hippokrates, Läkekonstens fader

Örter är världens äldsta läkemedel. Redan för 2000 år sedan namngav läkekonstens fader, Hippokrates, mer än 2000 helande örter i sina böcker. I vårt land var det främst munkar från andra länder som lärde allmogen att örterna är ett naturläkemedel, som kan understödja och hjälpa kroppens egna resurser, då det gäller att övervinna hälsoproblem.

Vetenskapen har länge försökt isolera, kopiera (tillverka syntetiskt på konstgjord väg) och blanda ämnen ifrån örter med varierat resultat. Man har dock sällan kommit ens i närheten av naturliga örters effekter. Allt fler forskare och vetenskapsmän inser att örterna har ett fantastiskt värde för människan. En snabb positiv utveckling av örtmediciner pågår, och de naturliga örterna efterfrågas av allt fler människor igen.

Örter är vår specialité. Välj mellan torkade örter eller flytande örtextrakt. Här är det extra viktigt med hög kvalitet på såväl varor som leverantörer. Vi erbjuder ett urval örter av det bästa som finns att få. Till nybörjaren rekommenderar vi varmt vår egen bok ”Örtagubbens 25 underbara örter” samt Maria Trebens bok ”Hälsa ur Guds Apotek”.

635 produkter
Visar 80 av 635 produkter
Örtagubbens egna ekologiskt odlade örter