• Sproutly GroddJonas Ekoblandning 500 g
Sproutly

GroddJonas Ekoblandning 500 g

129 kr
Lägg i varukorg + tillagd i kundvagnen
  • 90 år i branschen
  • Fraktfritt vid 300 kr
  • Unikt sortiment

Finns i lager

Få kvar

Slut i lager

Detaljerad information

”GroddJonas Ekoblandning” – Frön från Italien, Sverige och Kina. Fröna är grobarhets-testade och testade för salmonella och e-coli.


”Denna fröblandning är min absoluta favorit. Den är väldigt matig och passar därför perfekt som bas i en sallad. Att grodda fröblandningar är perfekt för den som vill variera sitt intag av olika grönsaker. Ekoblandningen är rik på proteiner, fibrer och fytonäringsämnen i form av olika antioxidanter.” – Jonas

Ingredienser & Användning

Groddjonas ekoblandning består av:

20% mungbönor Kina 20% Gröna linser Sverige 20% Alfalfafrön Italien 20% rädisfrön Italien 10% broccolifrön Italien 10% rapsfrön Sverige


Användning:


Rengör fröna noggrant genom sil i kranvatten.


Blötlägg fröna i 12 timmar


Skölj fröna/groddarna så fort de har sugit åt sig allt vatten, vanligtvis 1-2 ggr per dygn.


Färdiga efter 3-4 dagar. Vid denna tidpunkt är de som allra mest näringskoncentrerade. Låt de inte gro mer än 4 dagar, då tappar de sin matiga konsistens och smak.


Groddjonas tipsar: Groddjonas ekoblandning innehåller raps och broccoli som är aningen vatten-känsligare än de andra sorterna. Får fröblandningen vatten för ofta kommer dessa frön hamna efter i längd och storlek. För att motverka detta håller du ut med bevattningen tills du ser att även dessa frön torkat till sig från förgående bevattning. Låt gärna fröblandningen så torr några timmar för länge, än att vattna för tidigt. De små fröna hamnar oftast undetill, och det är även där fukten håller sig kvar längst. Så se till att snurra odlingsburken 2 ggr per dag om du groddar i glasburk. Groddar du i stapelbar odlingslåda får du försöka skaka runt dem eller använda dig av en gaffel.


Åtgärd om du misslyckas:


1. Skölj igenom dem mycket noggrant när du vattnar.

2. Avlägsna skal (och rengör). Att avlägsna skal från grodd resulterar sig inte bara i en skörd med mindre skal utan kan även vara en, i somliga fall, avgörande faktor för lyckad skörd nu under sommarmånaderna. När jag nu senast groddade skånemixen hade jag varit dålig med att hälla i vatten 2-3 gånger per sköljning (bara hällt i vatten 1 gång) och började känna av en lätt sur doft från groddarna. Då la jag dem i en bunke med vatten, skapade rörelse på groddarna och tog bort de skal som tog sig upp på ytan. Man kan tänka sig att groddarna i sig klarar av lite högre värme, så länge de lever och växer. Men skalen växer inte och kommer förr eller senare att börja ruttna, ju varmare det är desto snabbare börjar de att ruttna. Efter att jag hade tagit bort skal och sköljt igenom noggrant i silen la jag dem åter igen i en rengjord groddburk, satte den i kylskåpet och lät de stå och droppa av där. Se till att blöta groddar alltid står så att vatten kan rinna av.

Märkning: Ekologisk

Beställningsinformation

Frakt:
Vi levererar med Postnord och DHL.
Pris: 49 kr. Fri frakt över 300 kr.
Retur & Ångerrätt:
Ångerrätt är enligt lag alltid 14 dagar från det att du tagit emot varan. Konsumenten står för eventuella returkostnader i de fall konsumenten utnyttjar ångerrätten.
Betalning:
Kort, Bank, Faktura eller Avbetalning genom Klarna Checkout.
Andra köpte även