Aminosyror

Här hittar du ett brett utbud av olika aminosyror. Det kan vara bra att ta aminosyror på tom mage för att få bättre effekt.


Aminosyror utgör huvudbeståndsdelarna i protein och bygger bland annat upp proteiner, enzymer och hormoner. Det finns ca 24 aminosyror och av dessa är åtta stycken så kallade essentiella aminosyror. Dessa kan inte tillverkas av kroppen själv utan måste tillföras genom kosten eller genom näringstillskott.

75% av kroppens fasta vävnader består av proteiner. Av dem bildar vi muskler, enzymer och andra viktiga strukturer. Aminosyror har även andra funktioner i kroppen som t ex förmedlare av nervsignaler och förstadier till hormoner och DNA. 20% av våra muskler består av protein. Det är de fria aminosyrorna som kroppen använder för att bygga muskler och beroende på sammansättningen av de olika aminosyrorna i proteinet har det en viss kvalitet -olika protein tas alltså upp olika bra av kroppen.

Genom aminosyratabletter kan du öka ditt dagliga proteinintag utan att samtidigt få i dig fett, salt eller annat. Cellerna behöver 20 aminosyror för att bygga de olika proteinerna. Om en enda saknas kan cellerna inte framställa proteinet. Det är därför viktigt att förse kroppen med samtliga aminosyror i rätt mängd.

29 produkter
Visar 29 av 29 produkter

Aminosyror