INTEGRITETSPOLICY

HUR BEHANDLAR VI DIN PERSONLIGA INFORMATION?

När du handlar från en webbutik, vår eller någon annan, så lämnar du ifrån dig information om dig själv. Var du bor, vilken e-postadress du har och vad du handlar. Här beskriver vi hur vi hanterar dina personuppgifter. Grunden i allt vi gör är att behandla våra kunder som vi själva vill bli behandlade, alltid. Det gäller även när det kommer till information. Vi hoppas att du känner dig trygg med hur vi behandlar dina personuppgifter och vill fortsätta handla dina Hälsoprodukter hos oss.

GDPR – DINA RÄTTIGHETER

General Data Protection Regulation är en EU-förordning som reglerar hur vi får behandla personuppgifter. Den ersätter PUL (personuppgiftslagen) från och med 25 maj 2018. Du kan läsa mer om lagen och dina rättigheter på Datainspektionens hemsida.

SAMMANFATTNING AV VÅR INFORMATIONSHANTERING

Vi samlar in så lite information som möjligt. Den information vi samlar in är den information som krävs för att kunna fullgöra vårt åtagande mot dig och för att du ska kunna fullgöra ditt åtagande mot oss (alltså betala för din beställning). Vill du beställa mot faktura så måste vår sammarbetspartner Klarna ha ditt personnummer. Bara då kan du få dina varor hemskickade mot faktura. När du betalar med kort krävs det att du uppger ditt kreditkortsnummer. Det går via en säker server och Klarna eller DIBS sköter kortbetalningar åt oss. Dessutom behöver vi såklart veta vilka produkter du beställer och vi behöver din e-postadress och telefonnummer för att kunna kontakta dig med leveransbesked, ändrad information osv.

HUR ANVÄNDER VI DEN HÄR INFORMATIONEN?

Vi använder informationen för att expediera din beställning. Vi använder din e-postadress för att kunna skicka information till dig om du begärt det. Vill du inte längre ha information från oss så kan du avbeställa vidare informationsbrev och kommer då aldrig bli kontaktad av oss igen såvida du inte gör en ny beställning.

VARFÖR SPARAR VI INFORMATION?

Vi sparar information av bokföringstekniska skäl. Vi behöver kunna redovisa underlag för skattemyndigheten.

TA BORT DIN INFORMATION FRÅN VÅR DATABAS

Den information vi sparar finns bara som underlag för den ekonomiska transaktionen och behålls av legala skäl och kan därför inte raderas. Har du frågor är du välkommen att kontakta oss på info@ortagubben.se

VILKA SYSTEM HAMNAR DINA UPPGIFTER I?

När du handlar hos oss går din order igenom flera steg för att vi ska kunna behandla och skicka dina varor till dig. Följande system/leverantörer jobbar vi med och din information kan komma att behöva behandlas av några av dessa.

  • WooCommerce/WordPress – vår webshopslösning
  • Klarna – om du väljer att betala med Klarna
  • DIBS – om du väljer att betala med kort genom DIBS.
  • PostNord – om vi skickar din leverans med spårningsbart med Posten
  • DHL – om vi skickar din leverans med spårningsbart med DHL
  • Webkonsulterna – domän och mailhanteringssystem
  • Gmail – mailhanteringssystem
  • Mailchimp – mailhanteringssystem

WooCommerce

Vi använder ett system för vår webshop som heter WooCommerce. Det är en databas där våra produkter, våra sidor med text och allt annat (inklusive den här sidan) du ser i webshopen finns samlade. När du lägger en beställning på www.ortagubben.se sker det i WooCommerce. Din beställning hamnar då i en databas som vi och teknikerna på WooCommerce har tillgång till. WooCommerce förvarar informationen åt oss men använder den inte något sätt utan vår tillåtelse och utan att vi begär det. Det kan t.ex. hända om en beställning av någon anledning inte gått igenom eller blivit dubbel. Då kan WooCommerce tekniker undersöka ordern och felsöka.

I beställningen finns information om vilka produkter (exempelvis kosttillskott eller örter) du köpt av oss, hur du betalat (men ingen information om kreditkort, personnummer eller liknande) samt adressen vi ska skicka varorna till.

Det är från WooCommerce du får e-post meddelande om att vi mottagit din order. Om du gör byten eller skickar tillbaka varor till så brukar vi notera det i WooCommerce. Här kan vi också spara och lägga in mailkonversationer kopplade till beställning och byten. Syftet med detta är att ge dig som kund bättre service.

KLARNA och DIBS

När du kommer till kassan måste du betala för dina varor. Där kan du välja mellan flera olika betalsätt. Beroende på betalsätt kommer en extern betalningsfömedlare (Klarna eller DIBS) få information om ditt köp. Vi sparar den här information i enlighet med bokföringslagen eftersom informationen är underlag för en ekonomisk transaktion. Har du frågor kring hur Klarna eller Dibs behandlar din information måste du kontakta betalningsförmedlaren.

WEBKONSULTERNA

Vi använder Webkonsulterna för hantering av domäner och mail. Det betyder att dina e-mail ibland går via Webkonsulterna för att komma till Gmail.

GMAIL

Vi använder gmail för vår kundservice och ordermail. När du mailar till info@ortagubben.se är det alltså Googles e-posttjänst vi använder. Normalt sett raderar vi inkomna mail senast 6 månader efter att vi mottagit dem. Behöver vi spara någon information så lägger vi över den informationen i WooCommerce.

MAILCHIMP

Vi använder Mailchimp för att skicka ut Nyhetsbrev och Erbjudanden. Du kan när som helst be oss att ta bort dina uppgifter från Mailchimp.

VÅRA ORDERRUTINER

När din beställning gått igenom skrivs ordern ut, plockas och packas. Fraktsedeln skrivs ut och sätts på ditt paket. Paketet hämtas sedan av PostNord eller DHL.

SÅ SPARAR VI DATA

Från WooCommerce tar vi ut faktajournaler som används som bokföringsunderlag. I fakturajournalerna finns namn på köparen, fakturanummer och belopp. Där finns ingen information om adress, e-post, telefonnummer eller vilka varor som beställts. Vi sparar informationen i enlighet med bokföringslagen där man kan läsa följande: ”De ska bevaras fram till och med det sjunde året efter utgången av det kalenderår då räkenskapsåret avslutades.”

DATASKYDDSANSVARIG HOS ÖRTAGUBBEN

Örtagubben AB är dataskyddsansvarig och ansvarar för att alla medarbetare är insatta i hur vi bearbetar information. Vill du ta kontakt med dataskyddsansvarig kan du maila till: info@ortagubben.se

COOKIES

Vi använder cookies. Det gör vi för att kunna lagra dina varor i din varukorg. Vi använder dessutom Googles tjänster ”Google Analytics” och ”Google Remarketing”. Även dessa tjänster använder cookies. Här kan du läsa mer om vad det betyder för dig.

INFORMATION TILL ANDRA AKTÖRER

Vi lämnar aldrig ifrån oss din information till någon annan (utom ovan nämnda som krävs för att fullgöra vårt åtagande mot dig). Undantag görs om vi av någon anledning är tvingade enligt lag eller domstolsbeslut.

DINA RÄTTIGHETER

Du har flera rättigheter i och med GDPR. Vi har alltid respekterat våra kunder så för oss spelar det inte så stor roll förutom att det nu är lagkrav.

Du har rätt att att bli bortglömd/raderad.

Du har rätt till registerutdrag.

Du har rätt att få eventuella uppgifter ändrade.

Du har rätt till dataportabilitet.

Du har rätt att återkalla ditt samtycke för behandling av uppgifter.

Du har rätt att inge eventuella klagomål angående behandlingen av personuppgifter til Datainspektionen.