Pekana

PEKANA grundades 1974 av den tyske mäster-farmaceuten Dr. Peter Beyersdorff vid PEKANA Naturheilmittel GmbH i Kissleg, Tyskland. PEKANA producerar homeopatiska-spagyriska produkter enligt den tyska farmaceutindustrins högsta standard. Deras breda sortiment av högenergiprodukter, utvecklades för att framgångsrikt behandla både  akut och kronisk ohälsa.

PEKANAs homeopatiska-spagyriska produkter stöder kroppens naturliga immunrespons och stimulerar produktionen av vitala enzymer som spelar en avgörande roll i kroppens ämnesomsättning och immunbiologi.


Kort om PEKANA

- Producerar produkter med en unik spagyrisk processmetod listad i tyska homeopatiska farmakopén (HAB).

- Är GMP-certifierad för att garantera högsta produktionsstandard gällande kvalitet, säkerhet och verkan.

- Använder de färska eller torkade örter som krävs enligt homeopatiska farmakopén för kombinationsrecept och analyserar och standardiserar dessa för att bibehålla en jämn hög produktkvalitet.

- Filtrerar men destillerar aldrig, för att behålla de effektiva substanserna intakta och garanterar att alkaloider, enzymer och vitaminer inte blir förstörda.

- Rengör det extracellulära matrixet i produktionen för att främja en effektiv utsöndring av gifter för att transportera nödvändiga molekyler

- Handpotensierar medlen för att bibehålla vital energi.

- Är FDA-registrerat (amerikanska "Food and Drug administration") listad och stödd av kliniska tillämpningsstudie.

- Har erhållet pris för innovation, kunnande och exemplarisk prestation från staten Baden-Württemberg.


Vad är spagyrik?

Första utveckligen skedde i Schweiz av 1500-talsläkaren och alkemisten Paracelsus. Spagyrik är en form av homeopati där både vitala läkeenergier och aktiva substanser är extraherade från växten, för att skapa en modertinktur som kan utvecklas vidare i styrka.

Order spagyrik kommer från grekiskans spao (separera) och ageiro (ena). Spagyrik betyder att delar man delar ett ämne och sedan sätter ihop det igen.


Spagyriska processens fyra steg

PEKANA producerar sina högeffektiva produkter genom fyra nyckelsteg_ separation, rening, askbränning och återförening. Detta kombinerar det bästa av Paracelsus idéer med unika moderna tillverkningstekniker.


1. Separation

Här använder man endast specifika delar av torakde eller färska örter enligt beskrivningen i homeopatiska farmakopén. PEKANA tillsätter en specialjäst, sukros och framaceutgradigt vatten för att starta jäsningen. Denna treveckorsprocess ger till slut en naturlig alkohol som är örtspecifik och ger en högkvalitativ modertinktur med vital energi.

2. Rening

I andra steget filtreras tinkturlösningen flera gånger tills den är helt fri från orenheter. För att vara säker på att enzymer, vitaminer och andra vitala delar behålls aktiva, destillerar PEKANA aldrig sina spagyriska tinkturer, till skillnad från många andra tillverkare.

3. Askbränning

I steeg tre används det ursprungliga växtmaterialet för att skapa modertinkturen. Det torkas, pressas och bränns vid mycket hög temperatur för att skapa en aska. Efter att PEKANAs avancerade teknik avlägsnat orenheter från askan, återstår de rena växtmineralerna.

4. Återförening

De rena växtkristallerna kombineras slutligen med modertinkturens lösning. Fram till detta slutsteg har tintkuren ingen doft. Vid ögonblicket när mineralerna blandas med lösningen sker en dramatisk färgförändring och örtens specifika doft flödar från vätskan - spagyriska "miraklet" skapas.

31 produkter - 0 filter valda
Stäng Återställ Använd
Filtrera (0)
31 produkter
Visar 31 av 31 produkter