HJÄRNA & MINNE

Hjärnan är ett mycket komplicerat organ, som vi ännu inte förstår oss på till fullo. Men vi vet med säkerHjarnahet att hjärnan behöver både vila och stimulans, är beroende av en god cirkulation och behöver många olika typer av näringsämnen och fettsyror för att fungera.

Hjärnan väger 
endast 1,3 kg och består till största delen av fett men med kapacitet att hålla oräkneliga minnen. Den låter oss uppleva glädjen av att äta, skönheten i musik, kärlekens extas och för några av oss inre frid. Hjärnan är dock även rädslans, ångestens och depressionens boning.

Hjärnan kommunicerar
 med neurotransmittorer, som beroende på aktivitetsnivåer och mängd bestämmer hur du mår. Optimal näring hjälper dig att hålla neurotransmittorerna i balans. Som bränsle behövs kolhydrater, men för uppbyggande material behövs fett och aminosyror som ger protein. Det finns vetenskapliga bevis för att den optimala näringen förbättrar humöret, IQ, mental och fysisk uthållighet, ökar energin och reducerar stress, samt intensifierar koncentrationen och minnet.

Visar alla 29 resultat