Miso

Miso är en fermenterad pasta som är en basvara i det japanska köket och som länge värderats högt på grund av sin smakrikedom och koncentrerade näring. Den traditionella och långsamma tillverkningsprocessen av miso med en unik koji-jäsningskultur resulterar i en krydda med rik och komplex smak med ett överflöd av umami (kallad den femte smaken efter söt, sur, bitter och salt). Prova att använda lite i potatismos istället för mjölk eller i dipp och salladsdressingar. Använd istället för salt för att förhöja smaken på soppor, stuvningar, bönor och såser. En tesked miso kryddar drygt 2 dl vätska. Späd ut i lite matlagningsvätska och tillför i slutet av matlagningen.

Guide till de olika misosorterna: Miso shiro är gjord på sojabönor och ris, och är den ljusaste sorten med sötast smak. Miso genmai är gjord på sojabönor och råris, är mellanljus och smakar lite sötare än miso mugi. Miso mugi är gjord på sojabönor och korn, och är den mörkare sorten. Miso hatcho är gjord på bara sojabönor, och har lagrats i cederfat i två år. Den har kraftigast smak.

Filtrera
6 produkter - 0 filter valda
Stäng Återställ Använd
Filtrera (0)
6 produkter

Miso

Den traditionella och långsamma tillverkningsprocessen av miso med en unik koji-jäsningskultur resulterar i en krydda med rik och komplex smak med ett överflöd av umami (kallad den femte smaken efter söt, sur, bitter och salt). Prova att använda lite i potatismos istället för mjölk eller i dipp och salladsdressingar. Använd istället för salt för att förhöja smaken på soppor, stuvningar, bönor och såser. En tesked miso kryddar drygt 2 dl vätska. Späd ut i lite matlagningsvätska och tillför i slutet av matlagningen. Guide till de olika misosorterna: Miso shiro är gjord på sojabönor och ris, och är den ljusaste sorten med sötast smak. Miso genmai är gjord på sojabönor och råris, är mellanljus och smakar lite sötare än miso mugi. Miso mugi är gjord på sojabönor och korn, och är den mörkare sorten. Miso hatcho är gjord på bara sojabönor, och har lagrats i cederfat i två år. Den har kraftigast smak.